12 september: gratis cursus over honden

Wilt u uw hond beter leren ‘lezen’ en begrijpen? Geef u dan nu op voor de gratis cursusavond over honden op maandagavond 12 september, 19.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 18.45). Locatie: Buurtgarage, Valleiweg 16, Rhenen. Iedere geïnteresseerde uit Rhenen en omgeving is welkom.

Cursusleider Robert Jan de Bruin bespreekt 2 onderwerpen: hondentaal en hoe een hond leert. Robert Jan heeft ruim 25 jaar ervaring in het trainen en opvoeden van honden en heeft samen met zijn vrouw een hondenschool.

Hondentaal
Honden praten constant met elkaar en met ons, via lichaamstaal en zelfs met geur. Aan de hand van voorbeelden en filmpjes vertelt Robert Jan zien over hondentaal: wat honden zeggen en leert hij u uw hond en andere honden te lezen.

Hoe leert een hond?
Er zijn verschillende manieren om een hond iets te leren. Positief en negatief leren en corrigeren, gedrag versterken, sociaal/kopieer gedrag leren: het komt allemaal aan bod! Wat werkt het best, wat het snelst, en hoe kan ik problemen oplossen?

Opgeven
Inschrijven kan door te mailen naar hondencursus.rhenen@gmail.com. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Bij meer interesse wordt er een tweede cursusavond ingepland op maandag 10 oktober.

foto door Peter Kuhl