Administratieve ondersteuning

Loopt u te tobben met rekeningen en/of formulieren of bent u benieuwd of u ergens op kunt bezuinigen?
Welzijn Rivierstroom heeft vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Buren om u bij financiële zorgen te ondersteunen

Een vrijwilliger helpt u met de administratie met als doel dat u het daarna zelf kan regelen. De vragen waar de vrijwilligers u bij kunnen helpen, zijn zeer divers.

Bijvoorbeeld:
– Een financieel overzicht maken;
– Een budgetplan opstellen;
– Het geven van bespaartips;
– Hulp bij het invullen van een formulier;

Vrijwilligers bij Welzijn Rivierstroom zijn deskundig en beschikken over voldoende kennis om u te helpen.

Hoe werkt het?
Neem contact op met Welzijn Rivierstroom. Wij koppelen u aan een vrijwilliger  op basis van uw vraag. Vervolgens ondertekent u een afsprakenformulier waarin we de afspraken vastleggen, zoals de duur van de hulp, de regels en aansprakelijkheid. U bent en blijft altijd verantwoordelijk voor de gemaakte afspraken.

Uiteraard zijn vrijwilligers geen vervangers voor professionals en bedrijven. Bij inwoners met een hoger inkomen gaan we ervan uit dat zij de hulp inschakelen van een boekhouder of administratiekantoor. Vrijwilligers ondersteunen alleen inwoners met een inkomen lager dan € 17.500 en spaargeld lager dan € 21.000. Voor samenwonenden geldt dat het inkomen lager is dan € 25.000 en het spaargeld lager is dan € 42.000.

WEL Flyer Thuisadministratie_72dpi

Terug naar initiatieven