Opvoedmaatje of jongerenmaatje

Opvoedmaatje

Zijn er problemen in uw gezin? Gaat het opvoeden van uw kinderen niet altijd even gemakkelijk? Heeft u een tijdelijke dip? Of twijfelt u soms of u het allemaal wel goed doet? Lijkt het of dat u er alleen voor staat? Dan kan het soms zo zwaar voelen dat uw accu leger en leger raakt, dat u steeds vaker kortaf reageert of niet meer de vader of moeder bent die u had willen zijn. Een door Home-Start getrainde vrijwilliger kan het ouderschap tijdelijk verlichten en u precies het steuntje in de rug geven dat op dat moment nodig is.

De vrijwilliger van Home-Start heeft tijd en aandacht voor uw gezin en brengt wekelijks een bezoekje. Hij of zij is er voor het hele gezin; voor de ouders én voor de kinderen en komt net zo vaak langs als dat nodig is. Van een paar maanden tot soms wel een jaar. Sommige vrijwilligers komen vooral voor de kinderen. Terwijl andere ouders meer behoefte hebben aan iemand om zelf mee te praten. Alles is mogelijk. We kijken daarbij vooral naar uw wensen en behoefte.

Jongerenmaatje

Humanitas heeft ook jongerenmaatjes. Jongeren die andere jongeren ondersteunen die tijdelijk een steuntje in de rug willen. Iemand van ongeveer je eigen leeftijd die een tijdje met je optrekt.

Contact en aanvragen

Wilt u het weer leuk hebben met uw kind(eren)? Of kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Neem dan gerust contact op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar Ingrid Veerman, telefoon:06 233 66 159 of mail naar i.veerman@humanitas.nl

 

Terug naar initiatieven