Belvrijwilligers Neder-Betuwe

Het aantal mantelzorgers groeit binnen de gemeente Neder-Betuwe en Buren. Om deze reden hebben we binnen Welzijn Rivierstroom per gemeente twee vrijwilligers die een luisterend oor bieden voor mantelzorgers. Wanneer er vragen voor ondersteuning zijn, worden deze doorgezet naar de mantelzorgconsulent om de mantelzorger verder te helpen.

Graag stellen we aan de inwoners van Neder-Betuwe de belvrijwilligers van Neder-Betuwe aan u voor:

 

Mijn naam is Femke Souhuwat: en ik woon in Culemborg samen met Francisco mijn man, tweelingdochters Norah en Jolie (11) en onze hond Jackson.

Dit jaar word ik 40 en heb ik mijzelf beloofd zoveel mogelijk dingen te doen die ik leuk vind en waar ik blij van word. Ik werk momenteel parttime als communicatiespecialist voor de gemeente Buren. Iedere zondag spreek ik het gemeentenieuws in voor stadsradio Culemborg (SRC). Daar kwam het bericht voorbij dat Welzijn Rivierstroom op zoek was naar bel vrijwilligers. Omdat ik ruimte heb een bijdrage te leveren, heb ik vanuit mijn enthousiasme direct contact opgenomen. Ik ga nu voor een paar uurtjes per week bellen met mantelzorgers uit de gemeente Neder Betuwe. Een mooi initiatief van welzijn Rivierstroom, waar ik mij graag bij aansluit.

Mijn naam is Mariet Baldee: na wat omzwervingen woon ik sinds 1983 in Eck en Wiel. Sinds vorig jaar ben ik met pensioen. Eerder werkte ik o.a. voor Werkzaak Rivierenland en LANDER, dus deze regio is bekend terrein voor mij.

Enkele jaren was ik samen met mijn broer en zus mantelzorger voor mijn ouders, die in het hoge Noorden wonen. Omdat ze sinds een paar maanden een appartementje hebben in een verpleeghuis, is de zorg die ze nu nodig hebben, voor ons kinderen, minder intensief.

Naast mijn andere bezigheden wandel ik al jaren graag en veel. Regelmatig loop ik een rondje over de dijk, maar ik doe ook 1 of meer daagse wandelingen met vriendinnen of familie. Lekker lezen of in de tuin bezig zijn, vind ik ook heerlijk en verder geniet ik van mijn kleinkinderen.

Toen ik het artikeltje las van Welzijn Rivierstroom waarin men aangaf op zoek te zijn naar belvrijwilligers was ik meteen enthousiast en heb ik me aangemeld voor dit werk. Een luisterend oor bieden en een advies geven als daar behoefte aan is, dat geeft mij veel bevrediging.