Bijeenkomst Rouw bij levend verlies

Op maandag 19 september is er van 19.00 – 20.30 (inloop vanaf 18.45) een bijeenkomst over ‘levend verlies’ in de Buurtgarage, Valleiweg 16, Rhenen. Inwoners van gemeente Rhenen die hier mee te maken hebben, zoals mantelzorgers, zijn van harte welkom.

 

Bij rouw denken we vaak aan het rouwproces nadat een dierbare is overleden. Maar rouw komt in allerlei soorten en maten, en op allerlei momenten in het leven, bij verlies of gemis van iemand of zelfs iets dat belangrijk voor ons is. We kunnen ook al geconfronteerd worden met rouw om iemand die nog bij ons is, maar waarvan we niet weten voor hoe lang nog.

Wanneer je voor een dierbare zorgt waarbij de fysieke en/of mentale gezondheid afneemt, spreek je van ‘Levend Verlies’. Bijvoorbeeld als je dierbare een vorm van dementie heeft, of je te maken krijgt met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Je kunt dan (onbewust) gevoelens van rouw ervaren; rouw om het leven, om de mogelijkheden die voorbijgegaan zijn en je veranderde toekomstdromen.

Tijdens de bijeenkomst vertelt geestelijk verzorger Eva Smit meer over rouw bij levend verlies. We staan stil bij wat rouw voor ieder van ons betekent. Er zal ook ruimte zijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Opgeven
U kunt zich t/m donderdag 15 september 16.00 opgeven bij Karin de Krieger via 06 19 96 38 97 of karindekrieger@welzijnrivierstroom.nl. De bijeenkomst is gratis.

Foto Eva Smit