Blije gezichten bij 600 ouderen in Neder-Betuwe

600 ouderen in Neder-Betuwe ontvingen deze week een kerstattentie aan de deur. In alle dorpen gingen vrijwilligers van de Huizen van het dorp, de dorpshuizen, de ouderensoos en Welzijn Rivierstroom op pad.

In Ochten hielp ook groep 8 van de Rehobothschool mee. Zij hadden zelf kerstkaarten gemaakt en verrasten hun oudere dorpsgenoten hiermee.

In het tasje met de kerstattentie zaten ook drie lege kerstkaartjes die de ouderen zelf weer aan anderen kunnen sturen. Door allerlei redenen kunnen mensen zich eenzaam voelen. Samen is leuker, de lokale coalitie tegen eenzaamheid in Neder-Betuwe wil hier graag iets tegen doen. Daarom het idee om anderen een kaartje te sturen. Een kaartje kan ook met de feestdagen een verschil maken.

“Een mooie gedachte dat wij niet alleen zelf een kaartje ontvangen maar ook zelf weer kaartjes doorgeven” aldus een blije bewoner.

Bij “Samen is leuker” werken  inwoners en organisaties in Neder-Betuwe samen om eenzaamheid te vorkomen en verminderen. Iedereen kan aansluiten.

Wilt u meer weten over de acties tegen eenzaamheid in Neder-Betuwe? Neem dan contact opnemen met anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of bel Welzijn Rivierstroom 0344-602 337.  U kunt ook mailen naar Samenisleuker@nederbetuwe.nl