Burenruzies kun je beter voorkomen dan genezen

In het kader van ons thema nabuurschap, besteden we ook aandacht aan burenruzies. Als je ruzie hebt met je buren, staat onze buurtbemiddeling klaar om met elkaar tot een oplossing te komen. Goed contact met je buren zorgt dat je prettig naast elkaar kan wonen.

Bovendien kosten burenruzies de politie en de woningbouw heel veel tijd en geld, dus werkt buurtbemiddeling ook kostenbesparend. Hoe voorkom je ruzies?

Tips

  • Maak kennis met je nieuwe buren als je ergens nieuw komt wonen. Het is dan makkelijker om in gesprek te gaan als er later iets gebeurd wat je niet zo prettig vindt.
  • Laat ergernissen niet oplopen en ga in gesprek met je buren. Doe dat trouwens niet als je boos bent, wacht even tot je bedaard bent.
  • Kijk ook op www.problemenmetjeburen.nl, daar staan veel praktische tips over hoe om te gaan met problemen met de buren.
  • Als je er niet uitkomt, aarzel dan niet om de hulp van buurtbemiddeling te vragen.

Buurtbemiddeling

Als buren er samen niet uitkomen, kunnen buurtbemiddeling inschakelen. Een vrijwilliger begeleidt een gesprek met de buren en probeert vanuit twee kanten om een oplossing te vinden voor het probleem. Jolanda: “Vaak komen buren dan samen tot een duurzamere oplossing en is de kans op een hersteld burencontact groot.”

Buurtbemiddeling is  gratis voor alle inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg. Kom je er niet uit met je buren? Neem dan contact op met Frederike Burgers. Telefoon 06-47 54 72 77 of mail: frederikeburgers@welzijnrivierstroom.nl