Corona.. ik kan het niet meer horen, maar het is er nog steeds

Wat heeft het corona virus enorm veel invloed op ons werk als sociaal werker en voor jullie als vrijwilliger. Maanden vanuit huis moeten werken, creatieve oplossingen bedacht voor als inwoners contact op zouden nemen met hulpvragen. Sommige van jullie hebben mensen met video bellen kunnen helpen en ook het tasje met de administratie aan de deur hangen, was een manier om mensen te helpen.

We hebben ervaren dat het in de afgelopen maanden stil is geweest met vragen voor hulp bij de thuisadministratie. Opmerkelijk vinden we dit zeker, omdat er harde klappen zijn gevallen en er zijn veel mensen in financiële problemen gekomen.

We hebben gemerkt dat mensen niet meer rechtstreeks contact opnemen, maar wel door verwezen worden door andere professionals. Schaamte en vraagverlegenheid speelt hierbij een rol. Aan veel professionals is gevraagd om het bespreekbaar te maken, want mensen met financiële problemen gaan eerder naar de huisarts met stress klachten, dan dat ze direct hulp zoeken voor de financiële problemen.

De professionals hebben veel te doen om preventief te werken. Zoals het er nu naar uit ziet zullen we maandelijks moeten kijken wat wel of niet kan.

We horen graag of je vanaf september weer bij de mensen thuis wilt komen.  Laat het even weten via info@welzijnrivierstroom.nl