De wondere wereld van dementie

Opvallend is steeds weer dat de omgeving afgestemd is op mensen met gezonde hersenen, medewerkers, familie en vrijwilligers en niet op de mens met beschadigde hersenen, de dementerenden. In zo`n omgeving kunnen dementerenden niet goed functioneren, en daardoor meer dement lijken dan ze eigenlijk zijn. Tijdens deze bijeenkomst wordt gekeken hoe gunstig/ongunstig de omgeving is. Denk bij omgeving onder meer aan communicatie, inrichting, dagstructuur en dagbesteding.

Tijdens deze bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Onder meer `gezonde hersenen versus beschadigde hersenen in de praktijk`
  • Doel: bewust worden van gunstige en ongunstige factoren in de omgeving van dementerenden. Tevens handreikingen om de omgeving met elkaar gunstig te maken.
  • Onder meer `kijken door de ogen van de dementerende`.
  • Doel: leren aansluiten bij de mogelijkheden van mensen met dementie

Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 20 oktober 2022 van 19:00 uur tot uiterlijk 21:00 uur. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Deze bijeenkomst wordt gegeven door Caroline van Gessel, brein omgevingscoach, werkzaam bij Zorgcentra de Betuwe. Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp is welkom.

Locatie: De Bonenkamp, Stationsweg 31 te Echteld

Deze bijeenkomst wordt u kosteloos aangeboden. Wel is het fijn als u zich aangemeld via info@welzijnrivierstroom.nl o.v.v. bijeenkomst dementie.