E-bike voor vrijwilligers Burenhulp

Welzijnsorganisatie Welzijn Rivierstroom is in gemeente Rhenen actief met o.a. ‘Burenhulp’.

Boodschappen doen voor een zieke in de wijk, een lamp indraaien voor een buurtgenoot op leeftijd: onze Burenhulp vrijwilligers komen voor allerlei kleine klusjes bij inwoners van gemeente Rhenen thuis. Want niet iedereen heeft de financiële middelen om een professional in te huren of heeft vrienden of familie die kunnen helpen. Voor deze vrijwilligers is nu een E-bike beschikbaar.

Er zijn inwoners in gemeente Rhenen die graag vrijwilligerswerk (blijven) doen, maar waarvoor fysieke beperkingen een belemmering zijn. Zo ook bij onze Burenhulp vrijwilligers. Wij van Welzijn Rivierstroom willen graag bijdragen aan hun gezondheid en vitaliteit. Dat begint al bij vervoer: hoe kom je bij de inwoners om te klussen? Het antwoord: een E-bike! Ook voor onze vrijwilliger met reuma – voor wie een gewone fiets geen optie is – is dat een fijne oplossing, in het huchtige Rhenen.

Stichting het Voormalig Gast- en Weeshuis, Stichting Het Voormalig Weezen- en Ziekenfonds en Lionsclub De Gelderse Vallei hebben de benodigde financiële middelen beschikbaar gesteld voor de aanschaf van deze tweedehands E-bike. We vonden een prachtexemplaar bij Van Arkelen in Kesteren. Nu kunnen onze vrijwilligers gezond en duurzaam op pad om anderen belangeloos te blijven helpen.