Een ander helpen bij financiële zaken?

Heeft u kennis van geldzaken en administratie of het op orde brengen huishoudboekjes?

Vind jij het leuk om te onderzoeken of er gebruik wordt gemaakt van voorzieningen en regelingen en zo nodig de hulpvrager hierin wegwijs maken. Of kunt u anderen de inhoud van een brief goed uitleggen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vanuit Welzijn Rivierstroom helpen vrijwilligers inwoners uit Neder-Betuwe met hun administratie. De vragen zijn zeer uiteenlopend, zoals het helpen met het invullen van een formulier, administratie op orde krijgen na een verandering in de thuissituatie of het opzeggen van een abonnement. Om deze reden komen we graag in contact met mensen die kennis en ervaring hebben op verschillende gebieden en andere inwoners hierin willen ondersteunen.

Wij zoeken vrijwilligers voor de financiële thuisadministratie. Dit betekent dat we de binnenkomende hulpvragen bespreken en verdelen. Vervolgens bepalen de vrager en de vrijwilliger samen wanneer ze afspreken. Jij bepaalt zelf of je tijd en ruimte hebt om de hulpvraag op te pakken.

Daarnaast zoeken wij  vrijwilligers die in de oneven weken tussen 18.00 en 19.30 uur het financieel spreekuur kunnen bemensen. Dit financieel spreekuur is op afspraak en is in het gemeentehuis van Opheusden. Het werk is met team van vrijwilligers en zal betekenen dat je 2 a 3 keer per halfjaar ingepland zult worden.

Spreekt het jou aan om een aantal uren per maand beschikbaar te zijn voor financiële administratie op momenten dat het je past? Laat u het dan weten bij info@welzijnrivierstroom.nl of 0344-602337. De sociaal werkers van Welzijn Rivierstroom plannen graag een kennismakingsgesprek om een toelichting te geven.