Een leuke en gezellige zomer… Ook voor je buren?!

In de zomer zijn we veel buiten. Lekker de barbecue aan, vrienden en kinderen in de tuin, hard praten en lachen. Wie kent het niet? Natuurlijk gunnen we iedereen een leuke en gezellige zomer! Maar, dat wil iedereen… dus ook de bewoners aan de andere kant van de schutting. In de zomer zien we vaker dan in de rest van het jaar dat er irritaties zijn tussen buren. Hoog tijd voor wat tips van Buurtbemiddeling bij geluidsoverlast.

Leven en laten leven zegt men vaak. Maar dat is geen vrijbrief om bij mooi weer geen rekening met anderen te houden. Natuurlijk is het fijn om buiten te zitten, maar dring je buren niet jouw levensstijl of  jouw muziek op. Het hutje-op-de-hei-argument horen we vaak. Maar helaas, er zijn niet zoveel hutjes op de hei waar we kunnen wonen. Zeker niet in ons dichtbevolkte land met gehorige huizen.

Geluidsoverlast meest gehoorde klacht
Leven en laten leven betekent ook: rekening houden met elkaar. Geluidsoverlast is de meest gehoorde klacht bij buurtbemiddeling. Van geluidsoverlast kunnen mensen echt gek worden. Dus probeer niet te bagatelliseren als je buren klagen over geluidsoverlast.

Tips

  1. Neem geluidsoverlast serieus! Je kan bijvoorbeeld gaan luisteren bij de buren wat zij horen.
  2. Ga in gesprek, waar storen je buren zich aan?
  3. Zoek samen naar een manier om het geluid te verminderen.
  4. Probeer afspraken te maken over tijdstippen waarop het geluid minder overlast geeft.
  5. Als je elkaar kent, irriteer je je minder snel, dus drink eens een kop koffie samen.

Buurtbemiddeling
Kom je er niet uit met je buren? Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg. Neem contact op met Jolanda Huizinga. Telefoon 06-47 54 72 77 of e-mail: jolandahuizinga@welzijnrivierstroom.nl

Meer informatie: www.welzijnrivierstroom.nl/buurtbemiddeling