Een mantelzorger is ook maar een mens

Vanuit huis zijn veel mensen het gewend om het allemaal zelf te doen en geen hulp te vragen. Als door ziekte het leven er in eens heel anders uit komt te zien, is het goed om te kijken waar mensen jou kunnen helpen. Tenslotte heb je ook maar één paar handen en benen.

Het is altijd goed om eerst te kijken binnen uw eigen netwerk wie u kan helpen. Bijvoorbeeld met de boodschappen, de hond uitlaten of het ophalen van de kinderen uit school. Als dit niet lukt of voldoende is kunt u terecht voor zorg en ondersteuning bij het Kernpunt Neder-Betuwe. Het telefoonteam van de Kernpunten is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur. Het nummer is: 0488-44 99 92. U kunt ook een e-mail sturen: dodewaard@kernpunten.nl, kesteren@kernpunten.nl, ochten@kernpunten.nl, opheusden@kernpunten.nl.

Er bestaat ook de inzet van betalende mantelzorg. Home Instead Thuisservice (www.homeinstead.nl verleent haar diensten zowel op basis van een zorgindicatie als op particulier basis of een combinatie daarvan. Dit kan zijn een zorgindicatie op grond van de Wlz (Wet langdurige zorg), of Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Indien u als mantelzorger aanvullend vanaf 2 sterren verzekerd bent bij Zilveren Kruis dan kunt u Home Instead ook inzetten voor mantelzorgondersteuning. Indien u een zorgindicatie heeft, dan kunnen wij onze diensten leveren via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of via Zorg In Natura (ZIN). Soortgelijke organisatie zijn www.Saaraanhuis.nl, www.zorgmies.nl, www.zusterjansen.nl  en www.demantelaar.nl.

Wanneer u er niet uit komt en u heeft wel behoefte aan iemand die met u mee kan denken en u verder kan informeren over uw situatie, neemt u dan contact op met Esther Morren op 06 334 21037.