Eerste Lief & Leedstraat in Dodewaard

Na het succes in Ochten, Opheusden en IJzendoorn is nu ook de eerste Lief & Leedstraat in Dodewaard een feit. De Westerengstraat en het Molenpad lenen zich samen uitstekend voor het initiatief, waarbij bewoners zich om het lief én leed van hun buren bekommeren. Op zaterdag 30 april wordt de eerste Lief & Leedstraat in Dodewaard feestelijk geopend.

Lief & Leedstraten zijn straten waar bewoners zich het hele jaar inzetten voor burenhulp en het tegengaan van eenzaamheid. Wie deelneemt aan Lief & Leedstraten ontvangt jaarlijks een bedrag om buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund te voelen. Bijvoorbeeld een verwenpakketje voor de mantelzorger of een leuk kaartje bij een geboorte.

Twee enthousiaste bewoners van de Westerengstraat kwamen met het idee om met hun straat aan te sluiten als Lief & Leedstraat. “Wij organiseren al regelmatig iets leuks in onze straat, zoals een barbecue. Het zou toch mooi zijn als we allemaal wat meer naar elkaar omkijken?”, aldus Marieke Hoogakker en Jannie van Wijk-Zetten. Als betrokken buren en initiatiefnemers zullen zij zich gaan inzetten als gangmakers in de straat.

De feestelijke opening
Op 30 april wordt de Lief & Leedstraat geopend met koffie en wat lekkers. Met hulp van veel enthousiaste ondernemers beloofd het een gezellige middag te worden. Bewoners zijn vanaf 14.00 uur welkom op het grasveldje in de Westerengstraat. Voor de kleine gasten is er een springkussen geregeld.

Wilt u zich ook inzetten als gangmaker in Dodewaard? Neem dan contact op met Lisanne Gesthuizen; lisannegesthuizen@welzijnrivierstroom.nl of 06 19 544160.