Energietoeslag en Energie armoede

Het kabinet gaat op korte termijn met de gemeenten in gesprek om nog dit jaar iets extra’s te doen voor de koopkracht van mensen met een laag inkomen.

De energietoeslag wordt binnenkort verhoogd van € 800,- naar € 1.300,- per huishouden. De aanvraagtermijn wordt verlengd tot en met 30 juni 2023. Zodra de wetswijziging in gaat, zal de gemeente Buren aan alle huishoudens die de toeslag van € 800,- hebben ontvangen automatisch € 500,- nabetalen. Een inwoner hoeft hier dus niets voor te doen. Kijk voor meer informatie of een inwoner in aanmerking komt voor energie toeslag van de gemeente Buren op : https://www.buren.nl/onderwerp/eenmalige-energietoeslag-2022

10% van de huishoudens in Nederland heeft een te hoge energierekening ten opzichte van hun inkomen. Zij hebben moeite met het betalen van de energierekening. Dat noem je energiearmoede. In het dorp Ingen zal  binnenkort een pilot plaats vinden m.b.t. energie armoede. De inwoners met een sociale huurwoning krijgen een brief van de gemeente Buren en het Energieloket Rivierenland. 21 september a.s. komen een aantal energiecoaches langs de deuren en informeren inwoners of brengen al wat  energie besparende producten aan in de woning.

Welzijn Rivierstroom zal dan ook in deze wijk aanwezig zijn. Wij zijn dan het luisterend oor, zodat inwoners die misschien nog meer vragen hebben over “het rond komen” kunnen ondersteunen.