Fietslessen in Dodewaard ‘afgetrapt’

“Mijn man heeft een rijbewijs, maar hij werkt veel. Om de boodschappen te doen en met anderen in contact te komen zou een fiets handig zijn.”, zegt Addola Kaleel terwijl ze gespannen op het zadel zit. Ze is één van de deelnemers van de fietslessen in Dodewaard. Ze komt uit Syrië, waar de fiets niet zo’n gebruikelijk vervoersmiddel is.

Dinsdag 8 maart jl. was de eerste fietsles in Dodewaard. Acht dames die niet bekend zijn met de fiets of met de theorie, hebben gister voor het eerst op de trappers gestaan.

Aan de hand van het lesboek ‘Ik leer fietsen’ -in het Nederlands, Engels en Arabisch- gingen de deelnemers onder begeleiding van de buurtsportcoach Kevin van Olderen eerst aan de slag met de theorie achter het fietsen. “Voordat je de fiets opstapt, moet je eerst weten waar bijvoorbeeld de trappers en de rem zitten om veilig de weg op te kunnen”, aldus Lisanne Gesthuizen, sociaal werker bij Welzijn Rivierstroom.

Na een half uur theorie was het tijd om naar buiten te gaan en de fiets aan te voelen, onder begeleiding van de CIOS studenten. Alle deelnemers hebben de eerste meters op de fiets gemaakt, en zelfs twee dames slaagden erin op dit zelfstandig te doen.

Meedoen?
De fietslessen zijn elke dinsdag van 14.00-15.00 uur op het parkeerterrein bij VV Dodewaard.

Er zijn nog een paar plekken vrij. Aanmelden kan bij Lisanne Gesthuizen, via lisannegesthuizen@welzijnrivierstroom.nl of 06 19544160.