Ik wil wat in m’n buurt doen

De opbouwwerker van Welzijn Rivierstroom biedt ondersteuning! Een opbouwwerker ondersteunt bewoners bij hun plannen en initiatieven om hun buurt of dorp mooier en prettiger te maken. Dit heeft alles te maken met hoe mensen met elkaar omgaan, de kwaliteit van de leefomgeving, een veilig gevoel en de aanwezigheid van goede voorzieningen.

Vaak weten bewoners hoe zij de problemen in de buurt kunnen aanpakken en hebben zij goede ideeën om de buurt beter en gezelliger te maken. De opbouwwerker richt zich op initiatieven in een buurt die gedragen worden door meerdere bewoners en stimuleert bewoners om zich gezamenlijk in te zetten voor het dorp. Door ideeën met andere dorpsbewoners te bespreken, komen vaak talenten en verborgen kwaliteiten van bewoners tevoorschijn. En daar wordt een buurt of dorp alleen maar beter van!

De opbouwwerker kent het dorp en de bewoners. Hij is op de hoogte van eventuele knelpunten en vangt signalen op. Bovendien is hij onafhankelijk en onpartijdig en werkt hij nauw samen met gemeente, welzijns- en zorginstellingen, woningbouw, politie, maatschappelijk werk, scholen, vrijwilligersorganisaties en kerken in het dorp.

Opbouwwerk is “Voor, door en met elkaar én voor iedereen”

 

Heeft u wensen, vragen of wilt u iets doen samen met andere inwoners in u dorp?

Bel dan gerust naar het algemeen telefoonnummer: 0344-602337 of neem voor vragen of meer informatie contact op met: Caroline Kolff, opbouwwerker, telefoon: 06–12532320 of e-mail: carolinekolff@welzijnrivierstroom.nl