Ik wil me inschrijven als mantelzorger in de gemeente Buren

Mantelzorg is onbetaalde zorg en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden en buren. Mantelzorgers zijn mensen uit het netwerk van de zorgvrager, zoals familie, buren of vrienden, dus geen vrijwilligers of professionals.

Degene waaraan u mantelzorg verleent moet inwoner zijn van de gemeente Buren. Deze kan zelfstandig wonen, maar ook in een instelling. 

U kunt zich als mantelzorger inschrijven via onderstaand formulier.
Nadat u bent ingeschreven ontvangt u automatisch de mantelzorgnieuwsbrief en kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van het Mantelzorgsteunpunt Buren. 

Wat kunt u verwachten van het Mantelzorgsteunpunt: 

  • Individuele ondersteuning van de mantelzorgconsulent 
  • Informatie en advies over wet en regelgeving rondom mantelzorg 
  • Lotgenotencontact 
  • Activiteiten, Lezingen en workshops (door input van mantelzorgers zelf) 
  • 4x per jaar de mantelzorgnieuwsbrief 
  • U ontvangt een uitnodiging voor de Dag van de Mantelzorg. Dit is elk jaar weer een verassing voor alle gewaardeerde mantelzorgers in de gemeente Buren 
  • U ontvangt automatisch jaarlijks,  rond 10 november (de dag van de mantelzorg), de mantelzorgwaardering. De mantelzorgwaardering is een VVV-bon met een waarde van €30,00. 

Als u de inschrijving liever op papier invult, kunt u een inschrijvingsformulier afhalen bij: Welzijn Rivierstroom, Voorstraat 8, 4033 AD Lienden.  

U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0344 60 23 37 (bereikbaar ma t/m do van 9.00-14.00 uur) Dan sturen wij u het inschrijfformulier op. 

Als u situatie verandert kunt u zich ook afmelden via dit formulier. Fijn als u ook deze informatie aan ons doorgeeft. Zo blijft onze administratie up-to date .                  

Alvast dank daarvoor.