Tips en informatie

Subsidiekansen voor sportverenigingen

Wat betekent de verruiming van de btw-regels voor sportverenigingen? En wat kunnen de nieuwe subsidiemogelijkheden betekenen voor de sport in Buren?
Meer informatie

Vrijwilligers met een Bijsluiter

Sommige vrijwilligers vragen iets extra’s, bijvoorbeeld vanwege een psychische kwetsbaarheid. Maar kan dat ‘extra’s’ wel als u uw bestaande vrijwilligers niet extra wilt belasten? Hoe maken we er een win-win-winsituatie van voor de vrijwilliger én uw organisatie en én de gemeenschap?
Lees hier meer over en gebruik naar de tools – de bijsluiters – die gemaakt zijn voor zowel organisatie als vrijwilliger.

AVG, de nieuwe privacywet

Vanaf 25 mei 2018 krijgt iedereen te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook vrijwilligersorganisaties. Op deze pagina hebben we informatie, voorbeelden, tips en handvatten verzameld die u helpen om uw organisatie AVG-proof te maken.

Financiën

Er zijn verschillende manieren waarop u als vrijwilligersorganisatie aan geld kunt komen. Wij denken graag met u mee hoe u aan financiële middelen kunt komen. Voor vragen kunt u contact opnemen via het algemeen telefoonnummer: 0344-602337 of stuur een mail naar vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl.

Verzekering

Hoe zijn vrijwilligers verzekerd en hoe zit het met de aansprakelijkheid? Iedere vrijwilliger in de gemeente Buren is verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Voor schade die niet onder de vrijwilligersverzekering van de gemeente valt moeten verenigingen en stichtingen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Alleen schade aan zaken en personen die rechtstreeks aan een individuele vrijwilliger is toe te rekenen (of schade die door een individuele vrijwilliger is toegebracht) is verzekerd op de VNG Vrijwilligerspolis.

Hoe komt u met uw organisatie of activiteit in de media?

Lokale media zijn, zeker voor vrijwilligersorganisaties, nog steeds van groot belang voor het verspreiden van nieuws over evenementen, kleine en grote gebeurtenissen dicht bij huis. Maar ook internet en social media spelen een belangrijke rol. We hebben een aantal tips voor u onder elkaar gezet.

Doe de krachtmeting

Hoe sterk is uw vrijwilligersorganisatie? Bent u opgewassen tegen alle ontwikkelingen die op u afkomen? Is er voldoende draagkracht en vernieuwingskracht? Doe de KrachtMeting.