Vrijwilligers vinden en binden

Heeft u werk voor een vrijwilliger? Meld uw vacature hier aan. Het kan gaan om vrijwilligerswerk voor langere tijd, maar ook om tijdelijk vrijwilligerswerk. Wees bij voorkeur zo concreet mogelijk over de functie en de werkzaamheden. Hoe concreter de vacature, hoe aantrekkelijker voor een vrijwilliger om er ‘ja’ op te zeggen.

Hieronder vindt u een aantal nuttige tips om vrijwilligers te vinden en te binden:

Anders Vrijwilligers Werven

Vrijwilligers werven lukt steeds minder. Toch doet de helft van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder vrijwilligerswerk. Er zijn organisaties met een wachtlijst omdat zoveel mensen zich aanmelden als vrijwilliger. Het kan dus wel.

Misschien voel jij je moedeloos. Ik snap het, maar het is niet nodig. Er zijn genoeg vrijwilligers, je moet ze alleen zien te vinden en aan je weten te binden.
Maar hoe doe je dat als vrijwilligersorganisatie. En waar begin je?

Vrijwilligers met een Bijsluiter

Sommige vrijwilligers vragen iets extra’s, bijvoorbeeld vanwege een psychische kwetsbaarheid. Maar kan dat ‘extra’s’ wel als u uw bestaande vrijwilligers niet extra wilt belasten? Hoe maken we er een win-win-winsituatie van voor de vrijwilliger én uw organisatie en én de gemeenschap?
Lees hier meer over en gebruik naar de tools – de bijsluiters – die gemaakt zijn voor zowel organisatie als vrijwilliger.

Quickscan vinden en binden

Voor veel vrijwilligersorganisaties is het vinden en binden van vrijwilligers een regelmatig terugkerend actiepunt. Met deze QuickScan gaat u stap voor stap na hoe u als organisatie, (afdeling of groep) vrijwilligers vindt en bindt en hoe u dit kunt verbeteren.

Vrijwilligers nodig? Leer het online!

Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen en om deze vrijwilligers vervolgens actief en gemotiveerd te houden. Met behulp van het e-learningprogramma Vrijwilligers vinden en binden leert u op een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe u de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunt aanpakken.

Vrijwilligers moet je veroveren

In deze prachtige brochure van NUSO leest u daar alles over. En dat u vrijwilligers iets te bieden moet hebben. De brochure is geschreven voor speeltuinen, maar voor alle andere organisaties die met vrijwilligers werken een echte aanrader.

Klaar voor jongeren?

Jonge vrijwilligers zijn hot. Veel vrijwilligersorganisaties willen iets doen met deze groep vrijwilligers. Maar bij het werken met jonge vrijwilligers komt meer kijken dan u misschien op het eerste gezicht denkt. Bent u klaar voor jongeren? Doe hier de sneltest voor vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligers werven via Social Media in 10 stappen

Hoe kunt u als vrijwilligersorganisatie een nieuwe groep vrijwilligers aantrekken? Meer dan de helft van de Nederlanders is actief op sociale netwerken als Facebook, Twitter en LinkedIn. Hier zitten zeker ook mensen bij die zich voor uw organisatie of uw goede doel zouden willen inzetten. Hoe u uw doelgroep op het internet kunt bereiken leest u in het 10-Stappenplan voor het (online) vinden, verbinden en mobiliseren van vrijwilligers.