Keuzetesten vrijwilligerswerk

Wilt u als vrijwilliger aan de slag, maar weet u niet precies welk vrijwilligerswerk bij u past? Diverse testen helpen u bij het zoeken naar geschikt vrijwilligerswerk. Daarnaast kan in een persoonlijk gesprek met een medewerker van het Vrijwilligerssteunpunt gezocht worden naar vrijwilligerswerk dat het beste bij u past.

Wat voor vrijwilligerswerk past bij jou?

NL voor Elkaar heeft een leuke korte vrijwilligerstest gemaakt om te zien welk vrijwilligerswerk bij jou past. Doe de test welk type vrijwilliger ben jij?. 6 korte vragen waar een type uitkomt.

Of doe de talentenscan met 24 vragen van DenHaagDoet. Je krijgt een beetje beeld van wat voor type je bent.

Drie stappen naar geweldigheid

Zou je wel eens iets voor een ander willen doen, maar weet je niet goed wat? Na deze test weet je waar je goed in bent en wat je het liefste zou doen.

De vrijwilligerstest voor de zorg

Deze vrijwilligerstest uit 2009  helpt u bij uw keuze voor vrijwilligerswerk in de zorg. Helaas niet meer digitaal beschikbaar. Via het invullen van de vragen krijgt u een duidelijker beeld van uw algemene interesses, uw voorkeur t.a.v. vrijwilligerswerk, uw kwaliteiten en motieven om vrijwillig actief te willen zijn. De uitkomt van de test maakt het u makkelijker een activiteit te vinden die bij u past.