Weinig tijd, toch iets doen?

Vrijwilligerswerk doen kan ook tijdelijk of flexibel zijn. Wil je iets doen voor anderen, maar niet elke week hiermee bezig zijn?

kwf collectebus foto Folkert
  • Collecte

Collectelopen is een eenvoudige manier om iets te doen, zonder dat het veel tijd kost. En het is nog gezond en gezellig ook als je lekker buitenloopt. Er zijn veel collectes actief in Neder-Betuwe voor doelen als natuur, ziektepreventie, ondersteuning van gehandicapten, armoede etc. Kijk voor meer informatie en een overzicht voor Neder-Betuwe op het collecterooster en meld je aan. Kom je er niet uit? Bel ons voor meer informatie.

  • Vakantievrijwilliger

Als vakantievrijwilliger zet je je eenmalig in, maar dan wel vaak voor een hele week. Dat doe je samen met een team vrijwilligers. Een leuke manier om eens een keer wat anders te doen in je vakantie. Meevaren op de Zonnebloemboot, een YMCA kamp begeleiden, Betuwse Jeugdkampen, een oude molen opknappen. Kijk voor meer informatie eens in de blauwe gids. De meeste van deze organisaties zoeken vrijwilligers. Of kijk eens bij Stichting Internationale Vrijwilligersprojecten (ook in Nld) voor een overzicht of zoek op ‘vakantie-vrijwilliger en natuur’ etc.

  • Tuin- en klussenvrouw/man

Vaak voor langere tijd, maar meestal eenmalige klussen of kleine projecten. Flexibel dus als het jou uitkomt. Veel organisaties zoeken wel iemand die af en toe komt helpen klussen of spullen repareert (bijvoorbeeld de Voetbal of de Speel-o-theek). Ook zijn er veel organisaties in Neder-Betuwe actief die soms vragen krijgen voor klein tuinonderhoud. Meer informatie? Vraag eens bij je eigen kerk of club of er iets mogelijk is of neem contact met ons op via vrijwilligersnederbetuwe@welzijnrivierstroom.nl.