Hoe zoekt u hulp?

Komt u er zelf niet uit? Wilt u graag dat iemand u komt ondersteunen? Twijfel dan niet om een hulpaanvraag te doen. Soms is het gewoon prettig als er iemand is die u kan helpen. Dat willen vrijwilligers ook graag. Maar wij vragen u ook om te kijken wat u daarin zelf kunt doen. Onderstaande stappen kunnen u hierbij helpen.

      1. Eerst zelf zoeken

Vrijwilligers zijn inwoners die graag andere inwoners willen helpen. Maar vrijwillige hulp is niet altijd en overal mogelijk. Van inwoners wordt verwacht dat ze eerst zelf zoeken naar familie, kennissen of vrienden die willen helpen. Twijfelt u of uw vraag wel een vraag is voor vrijwillige hulp? Neem dan gerust contact op via het algemeen telefoonnummer: 0344-602337 of vul het aanvraagformulier in. Dan krijgt u altijd een reactie.

      2. Vrijwillige of professionele hulp

Niet alle hulp kan door vrijwilligers worden gedaan en andersom willen vrijwilligers ook niet alles doen. Een vrijwilliger is geen vervanger voor een betaalde klusjesman, aannemer of boekhouder. Het kan dus zijn dat vragen om vrijwillige hulp niet door vrijwilligers opgepakt worden. Wel of geen vrijwillige hulp, wij helpen u graag verder bij het oplossen van uw hulpvraag.

      3. Zelf ook aan de slag

Waar u het zelf kan, vragen wij u of u zelf mee wilt helpen of het zelf te leren. Waar mogelijk, tenzij u het niet kan, verwachten wij dat u meehelpt. Dit geldt ook vooral bij financiële vragen of problemen. Hierbij kijken we hoe u zelf uw administratie bij kunt houden en kunt ordenen. Hierbij ook een overzicht wat u zelf kunt doen op financieel vlak. Maar vraag gerust hulp als u er niet uitkomt.