Vinden en binden

Heeft u werk voor een vrijwilliger? Meld uw vacature hier aan. Het kan gaan om vrijwilligerswerk voor langere tijd, maar ook om tijdelijk vrijwilligerswerk. Wees bij voorkeur zo concreet mogelijk over de functie en de werkzaamheden. Hoe concreter de vacature, hoe aantrekkelijker voor een vrijwilliger om er ‘ja’ op te zeggen.

Hieronder vindt u een aantal nuttige tips om vrijwilligers te vinden en te binden:

 

Vrijwilligers met een Bijsluiter

Sommige vrijwilligers vragen iets extra’s, bijvoorbeeld vanwege een psychische kwetsbaarheid. Maar kan dat ‘extra’s’ wel als u uw bestaande vrijwilligers niet extra wilt belasten? Hoe maken we er een win-win-winsituatie van voor de vrijwilliger én uw organisatie en én de gemeenschap?
Lees hier meer over en gebruik naar de tools – de bijsluiters – die gemaakt zijn voor zowel organisatie als vrijwilliger.

Vrijwilligers Boeien en Binden

De interactieve workshop ‘Boeien en binden van vrijwilligers’ voor verenigingen, stichtingen en andere vrijwilligersverbanden geeft inzicht hoe u de betrokkenheid onder vrijwilligers kunt vergroten. De workshop geeft ook praktische tips die direct toepasbaar zijn. Bij voldoende interesse wordt deze workshop georganiseerd. Voor meer informatie over de workshop kunt u contact opnemen met het vrijwilligerssteunpunt via het algemeen telefoonnummer: 0344-602337 of mail naar vrijwilligersnederbetuwe@welzijnrivierstroom.nl.

Meer vrijwilligers in kortere tijd (voor sportverenigingen)

Speciaal voor sportverenigingen heeft de Gelderse Sport Federatie de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. https://www.meerinkorteretijd.nl/meer-vrijwilligers-in-kortere-tijd.html.  Deze training kan zowel op locatie (wanneer georganiseerd) als volledig online worden gevolgd. Na afloop heb je een beter overzicht over wie er actief is binnen de vereniging, welke taken er zijn, hoe je leden beter betrekt en als vrijwilliger motiveert en hoe je het vrijwilligersbeleid kunt versterken. Kijk voor meer informatie op de link.

Nog beter besturen?

Praktische handvatten en tips waarmee u direct aan de slag kunt, speciaal voor alle bestuurders van verenigingen en stichtingen. In de publicatie nog beter besturen van betrokken bestuurders kijken de auteurs op drie verschillende manieren naar het bestuurswerk:

  • Hoe komt u tot een goed bestuur?
  • Hoe zorgt u dat het bestuur goed functioneert?
  • Hoe geeft u vorm aan de relatie tussen bestuur en achterban?

Quickscan vinden en binden

Voor veel vrijwilligersorganisaties is het vinden en binden van vrijwilligers een regelmatig terugkerend actiepunt. Met deze QuickScan gaat u stap voor stap na hoe u als organisatie, (afdeling of groep) vrijwilligers vindt en bindt en hoe u dit kunt verbeteren.

Vrijwilligers nodig? Leer het online!

Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen en om deze vrijwilligers vervolgens actief en gemotiveerd te houden. Met behulp van het e-learningprogramma Vrijwilligers vinden en binden leert u op een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe u de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunt aanpakken.

Vrijwilligers moet je veroveren

In deze prachtige brochure van NUSO leest u daar alles over. En dat u vrijwilligers iets te bieden moet hebben. De brochure is geschreven voor speeltuinen, maar voor alle andere organisaties die met vrijwilligers werken een echte aanrader.

Klaar voor jongeren?

Jonge vrijwilligers zijn hot. Veel vrijwilligersorganisaties willen iets doen met deze groep vrijwilligers. Maar bij het werken met jonge vrijwilligers komt meer kijken dan u misschien op het eerste gezicht denkt. Bent u klaar voor jongeren? Doe hier de sneltest voor vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligers werven via Social Media in 10 stappen

Hoe kunt u als vrijwilligersorganisatie een nieuwe groep vrijwilligers aantrekken? Meer dan de helft van de Nederlanders is actief op sociale netwerken als Facebook, Twitter en LinkedIn. Hier zitten zeker ook mensen bij die zich voor uw organisatie of uw goede doel zouden willen inzetten. Hoe u uw doelgroep op het internet kunt bereiken leest u in het 10-Stappenplan voor het (online) vinden, verbinden en mobiliseren van vrijwilligers.