Dag van de Mantelzorg 12 november 2022

Het bieden van hulp en zorg aan uw naaste: dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Elk jaar staan we daar even bij stil op of rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg.

In Gemeente Rhenen vierden we de Dag van de Mantelzorg dit jaar op zaterdag 12 november, met een smakelijke high tea bij Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer!

Bent u ingeschreven als mantelzorger, dan krijgt u automatisch bericht met meer informatie. Nog niet ingeschreven? Dat kunt u doen op de pagina Inschrijven als mantelzorger.

Mensen helpen elkaar, als familie, vrienden en buren. Dat vinden we samen heel gewoon. En door Corona is dat gevoel misschien nog wel sterker geworden. Maar dagelijks je partner eten geven, omdat hij of zij zelf geen bestek meer kan vasthouden, dat is wel wat anders. Of onderwijs en dagbesteding organiseren voor je zoon met autisme, dat vraagt veel. Het is soms kunst- en vliegwerk. En ondertussen ben je ook ‘gewoon’ familie of vriend van elkaar. Liefde en humor helpen om in balans te blijven en het fijn te hebben samen. Maar ook dat is niet vanzelfsprekend.

Mantelzorgers verdienen daarom erkenning en waardering. Elk jaar, op of rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november, krijgen mantelzorgers in de gemeente Rhenen daarom een attentie of een uitnodiging voor leuke activiteiten.

Dit jaar mochten we 110 personen verwelkomen voor een gezellige high tea bij de Blaauwe Kamer. Wethouder Hans Boerkamp opende de high tea en vervolgens hebben we van 14.30 – 16.30 genoten van de high tea. Muziekgroep Fellows uit Rhenen heeft er een swingende middag van gemaakt en masseuse Nicolien v.d. Laan heeft heel wat mantelzorgers een ontspannende massage gegeven.

De datum voor 2023 is nog niet bekend. Meer info volgt.