Dag van de Mantelzorg 15 & 18 november 2023

Het bieden van hulp en zorg aan uw naaste: dat lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Elk jaar staan we daar even bij stil op of rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg.

Bent u ingeschreven als mantelzorger, dan krijgt u automatisch bericht met meer informatie. Nog niet ingeschreven? Dat kunt u doen op de pagina Inschrijven als mantelzorger.

Mensen helpen elkaar, als familie, vrienden en buren. Dat vinden we samen heel gewoon. En door Corona is dat gevoel misschien nog wel sterker geworden. Maar dagelijks je partner eten geven, omdat hij of zij zelf geen bestek meer kan vasthouden, dat is wel wat anders. Of onderwijs en dagbesteding organiseren voor je zoon met autisme, dat vraagt veel. Het is soms kunst- en vliegwerk. En ondertussen ben je ook ‘gewoon’ familie of vriend van elkaar. Liefde en humor helpen om in balans te blijven en het fijn te hebben samen. Maar ook dat is niet vanzelfsprekend.

Mantelzorgers verdienen daarom erkenning en waardering. Elk jaar, op of rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november, krijgen mantelzorgers in de gemeente Rhenen daarom een attentie of een uitnodiging voor leuke activiteiten.

In 2022 vierden we de Dag van de Mantelzorg op zaterdag 12 november, met een smakelijke high tea bij Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer!

In 2023 hebben we twee activiteiten waaruit mantelzorgers kunnen kiezen:

Optie 1: luxe workshop bloemschikken op 15 november bij Dorpshuis Achterberg

Op woensdag 15 november heten we u vanaf 13.00 uur welkom in het Dorpshuis Achterberg, Achterbergsestraatweg 184. Als u het leuk vindt, dan mag u iemand meenemen. U mag bijvoorbeeld degene voor wie u zorgt meenemen, of een vriend of vriendin. Het programma is als volgt:

13.00-13.20 uur          Ontvangst bij het Dorpshuis

13.20-13.30 uur          Opening door wethouder Hans Boerkamp

13.30-15.30 uur          Workshop bloemschikken | halverwege pauze met hapjes & drankjes

15.30 uur                    Einde van de middag

De workshop bloemschikken wordt verzorgt door De Wildernis.

 

Optie 2: muziektheater ‘Meisjes van de Radio’ op 18 november in het Bestegoed

De ‘Meisjes van de Radio’, Jasmijn en Aleid, brengen een interactieve voorstelling vol vrolijkheid en energie, rondom de grote ster van de show: De Radio! Een feest der herkenning met liedjes van de jaren 50 t/m 80. Schuif gezellig aan, geniet van het swingend repertoire, luisterliedjes, meezingers en bekende radiofragmenten van toen.

Deze voorstelling vindt plaats op zaterdag 18 november. We heten u vanaf 19.00 uur welkom in het Bestegoed, Tabaksweg 20, Elst. Ook hier mag u iemand meenemen, als dat u leuk lijkt. Bijvoorbeeld degene voor wie u zorgt, of een vriend of vriendin. Het programma is als volgt:

19.00-19.20 uur          Ontvangst bij het Dorpshuis

19.20-19.30 uur          Opening door wethouder Hans Boerkamp

19.30-21.30 uur          Voorstelling | halverwege pauze met hapjes & drankjes

21.30 uur                    Einde van de avond

 

Aanmelden

Komt u ook? Meld u vóór 1 november voor één van de activiteiten aan via info@welzijnrivierstroom.nl. U kunt ook bellen naar 0344-602337, bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00. Na deze tijden is het mogelijk om de voicemail in te spreken – vergeet dan niet uw eigen telefoonnummer te vermelden! Vermeld bij uw aanmelding:

  • Welke activiteit u wilt doen;
  • Of u alleen komt of dat u iemand meeneemt.