Magazine MantelKRACHT

Hier vindt u de Mantelzorgmagazines van het Mantelzorgknooppunt Rhenen. Per 2022 heet het magazine MantelKRACHT; het komt tot stand i.s.m. MantelzorgNL, de landelijke koepel die opkomst voor de belangen van mantelzorgers in Nederland. Klik op een magazine om deze te downloaden.

Bent u mantelzorger voor iemand in de gemeente Rhenen? Of woont u in de gemeente Rhenen en zorgt u voor iemand binnen of buiten de gemeente? Schrijf u dan in bij het Mantelzorgknooppunt Rhenen via mantelzorg@rhenen.nl of het inschrijfformulier op de pagina ‘Ik wil me aanmelden’. U krijgt dan automatisch de MantelKRACHT thuisgestuurd. U kunt ook bellen naar het Huis van de Gemeente, tel. 0317 681 681. Dan verwijzen zij u telefonisch door naar één van onze medewerkers.

Mantelkracht zomer 2023

In deze zomer-editie van Mantelkracht staat het begrip “Thuiskomen” centraal. In ‘Goed verzorgd, en toch…’ deel 2 leest u het vervolg van het verhaal van Aart en Ina. Verder een interview met een mooi stel: Leo (mantelzorger) en Cora. Ook treft u de activiteitenagenda van Mantelzorgknooppunt Rhenen. Klik op de ‘Mantelkracht 2023 zomer’ link, om het magazine te openen (en indien gewenst te downloaden).

 

 

 

Mantelkracht 2023 voorjaar

In deze voorjaars-editie van Mantelkracht draait het allemaal om het thema “Thuisgevoel”. In ‘Goed verzorgd, en toch…’ leest u over de ervaringen van Aart, wiens dementerende vrouw onlangs opgenomen is. Daarnaast is de Lay-Aut in Rhenen op zoek naar vrijwilligers – iets voor u? Ook treft u de activiteitenagenda van Mantelzorgknooppunt Rhenen. Klik op de ‘Mantelkracht 2023 voorjaar’ link, om het magazine te openen (en indien gewenst te downloaden).

 

 

 

Mantelkracht 2022 OKTOBER

In de oktober-editie staat het thema “Samen” centraal. Daarin een aangrijpend interview met een moeder uit Achterberg die haar volwassen dochter weer in huis nam. In het zorgappartement waar haar dochter verbleef, werd het onleefbaar. Verder een terugblik op een lezing over autisme bij tieners. En natuurlijk de activiteitenagenda. Klik op de link om de MantelKRACHT te downloaden.

 


Mantelkracht_2022_2_ZOMER

In deze editie staat het thema “Lichaam en Geest” centraal. Met een column van een inwoner uit de gemeente Rhenen die moeder is van twee tieners met autisme. Verder een mooi portret van een Rhenens echtpaar in wiens leven mantelzorg al tientallen jaren ‘vanzelfsprekend’ is. Hoe houden zij dit vol? Verder nog informatie over de mantelzorgverklaring en tot slot ook een artikel over het aanbod van de Zonnebloem afdeling Rhenen voor senioren met lichamelijke beperkingen.

 

MantelKRACHT 2022 – nummer 1 (versie 8 maart 2022)

In deze editie staat het thema verbinding centraal. Met een artikel over ‘Zelfkennis als basis voor verbinding met anderen’ en een interessant stuk over aanrakingstherapie. Daarnaast krijgen we een inkijkje in het leven van de Rhenense Bart en zijn hulphond.