Groene handen gezocht?

Voor mensen die het echt niet meer zelf kunnen en (tijdelijk) geen andere hulp hebben is Burenhulp Buren op zoek naar inwoners die handig zijn in de tuin.  

Wie zijn de mensen die Burenhulp bellen voor hulp met de tuin?
Vaak zijn het mensen die al behoorlijk op leeftijd zijn, soms in een rolstoel, maar bijna altijd slecht ter been. Veelal hebben deze inwoners naast hun AOW geen andere inkomsten. Een aantal van deze inwoners kan om diverse redenen geen beroep doen op buren of familie. Wel willen ze graag in hun eigen vertrouwde huis blijven wonen en bij mooi weer in de tuin zitten. De tuin die dan vroeger geen probleem was is met het ouder worden of het wegvallen van een partner een last geworden.

Voor deze inwoners zoekt Welzijn Rivierstroom vrijwilligers die zo nu en dan iemand uit de brand willen helpen. Het gaat uitdrukkelijk alleen om onkruid verwijderen, gras maaien of wat plantjes planten, die maximaal twee tot drie uur werk kosten. Vrijwilligers bij Welzijn Rivierstroom zijn verzekerd en er is een reiskostenvergoeding.

Burenaren die belangstelling hebben voor dit vrijwilligerswerk kunnen contact opnemen met Welzijn Rivierstroom: 0344 60 23 37 of mailen met magdabakker@welzijnrivierstroom.nl

Gratis afbeelding van Maria via Pixabay