Hoe organiseer ik een Burendag activiteit?

Op zaterdag 23 september is het Nationale Burendag. Door heel Nederland vieren straat- of buurgenoten dit samen. Fijn, want een goede buur is beter dan een verre vriend! Maar hoe pak je de organisatie van een straatactiviteit aan?

Stappenplan
Stap 1:
bedenk een leuke activiteit, zoals een (oud-Hollandse) spelletjesmiddag, een burenlunch of een sportief potje stoepranden voor jong en oud. Nodig je straat of buurt uit.
Stap 2: meld de activiteit aan op www.burendag.nl, dan ontvang je het gratis Burendagpakket.
Stap 3: maak een draaiboekje (voor een aantal activiteiten heeft Burendag deze hapklaar liggen; je kunt ze zo gebruiken!).
maak er een gezellige burendag van samen!

Samen organiseren?
Lijkt het je leuk om iets te organiseren? Vraag een of meer buren om mee te helpen! Dat kan bijvoorbeeld ook via een app als Nextdoor. Kun je wat extra hulp gebruiken bij de organisatie en woon je in Achterberg, Elst of Rhenen? Kitty, Nanda en Elle van Welzijn Rivierstroom denken graag met je mee! Ook als je wat geld nodig hebt voor je idee, kunnen we meedenken en kijken of er een passend fonds is (zoals het Buurtbudget van gemeente Rhenen).

Contact
Bel, app of mail Elle via 06-19426967 / ellejoosten@welzijnrivierstroom.nl of Nanda via 06-47547277 / nandaheshof@welzijnrivierstroom.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding is van Pixabay