Hoe zorg je voor een ander en hoe zorg je voor jezelf?

Dit zijn twee vragen die aan bod komen in de tweedelige training ‘Balans & grenzen stellen’ door ervaren counselor en coach Paul Schoof.

Wanneer je (als mantelzorger) voor iemand zorgt, kan de relatie met de ander en jezelf soms ingewikkeld worden. Is er balans tussen geven en ontvangen? Je wilt dat het goed gaat met de ander, maar daarbij ga je misschien over je eigen grenzen heen. Hoe houd je de relatie met degene voor wie je zorgt goed, maar stel je toch grenzen? 

Woensdag 17 mei: Deze avond ligt het accent op zorg voor jezelf, grenzen stellen en assertiviteit. Maar er wordt ook ingegaan op wat er nodig is om jezelf te veranderen als je dit moeilijk kunt.

Donderdag 25 mei: Vervolgens gaan we tijdens deze tweede avond verder in op zorg voor de ander. Hoe houd je balans hierin? Daarnaast worden er vragen vanuit de eerste avond besproken.

Data, kosten en aanmelden
Woensdag 17 en donderdag 25 mei, van 19.00 tot ca. 22.00. Inloop vanaf 18.45. Locatie: Achterbergsestraatweg 33 in Rhenen. Kosten: €10 eigen bijdrage voor beide trainingsdagen samen.

Er zijn nog een aantal plekjes vrij. Neem contact op met Elle Joosten via mantelzorg@rhenen.nl of 06 19 42 69 67.


afbeelding van Pixabay