Huiselijk geweld.. Help mee signaleren!

Voor vrijwilligers

Niet altijd gaat alles goed bij mensen thuis. Soms is er sprake van huiselijk geweld. Dat is af en toe heel duidelijk, maar vaak heel moeilijk om te herkennen. Denk bij huiselijk geweld aan:

  • Lichamelijke mishandeling (hardhandig beetpakken of slaan)
  • Psychische mishandeling (uitschelden, beledigen, vernederen, bedreigen of isoleren)
  • Financiële uitbuiting (diefstal, testament veranderen)
  • Verwaarlozing (onthouden van lichamelijke of psychische zorg)
  • Seksueel misbruik (ongewenste seksuele handelingen)

Goed letten op signalen kan helpen om huiselijk geweld te herkennen. Daarvoor kunnen vrijwilligers gebruik maken van de Niet Pluis kaart.

Kijk hier voor de Niet Pluis kaart. Ook handig om te downloaden en in uw organisatie op te hangen.

Contact

Wanneer u het ‘Niet Pluis’ gevoel heeft en dit graag met iemand wilt bespreken, kunt u contact opnemen met het vrijwilligerssteunpunt van Welzijn Rivierstroom. Zij kunnen dan uw verhaal aanhoren en weten wie ze kunnen inschakelen om dit verder goed uit te zoeken.

Buren: Caroline Kolff op 06 12532320

Neder-Betuwe: bel 0344 602337

Rhenen: Kitty van den Hoek op 06-45849059

U kunt ook altijd (anoniem) bellen met Veilig Thuis.

 

Voor vrijwilligersorganisaties

Welzijn Rivierstroom wil graag dat zoveel mogelijk organisaties meedoen in het signaleren van huiselijk geweld en het Niet Pluis gevoel. Wij kunnen samen met u de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor uw organisatie maken, zodat u deze op een relatief eenvoudige manier aan vrijwilligers kunt voorleggen. Voor organisaties waar ook een beroepskracht in dienst is, is dat zelfs verplicht. Neem gerust contact met ons op als u dit wilt doen. Bel 0344 602337 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl.