Hulp nodig met QR code?

Vanaf 25 september is op veel plekken Het Corona Toegangsbewijs verplicht. Bij alle horeca binnen, evenementen en vertoning van kunst en cultuur (zoals bioscoop en theater) is toegang alleen mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Hulp nodig met QR code?
Het verkrijgen van het Corona Toegangsbewijs kan online worden geregeld, maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. Voor iedereen die geen mobiele telefoon met internet of Digi-D heeft, kan het ingewikkeld zijn. In Neder-Betuwe kunnen inwoners naar het spreekuur Eerste Hulp bij Online of het financieel spreekuur.  Inwoners uit de gemeente Buren kunnen een afspraak maken bij de Hulppunten.

Neder-Betuwe

Het spreekuur Eerste Hulp bij Online
Afwisselend in Dodewaard en Kesteren organiseert de bibliotheek Rivierenland op donderdagochtend, van 10.00-10.45 uur het spreekuur Eerste Hulp bij Online. Voor (gratis) ondersteuning bij allerlei online zaken, waaronder dus ook het regelen van Het Corona Toegangsbewijs, kun je hier terecht. Een afspraak maken kan via de website (via Agenda), via de balie van de bibliotheek of telefonisch via de klantenservice.

https://rivierenland.op-shop.nl/570/spreekuur-hulp-bij-online

Het financieel spreekuur
Voor wie het beter uitkomt om in de avonduren in Opheusden langs te komen, kan terecht bij het Financieel Spreekuur. Dit is elke donderdag op de oneven weken van 18:00 tot 19.30 uur in het gemeentehuis in Opheusden. Meld u vooraf aan via info@welzijnrivierstroom.nl. Neem uw Digi-D en mobiele telefoon mee.

Buren

Bij de Hulppunten van Welzijn Rivierstroom kunt u terecht voor lastige formulieren en brieven, aanvragen, toeslagen en andere financiële vragen. De Hulppunten kunnen ook helpen met het ordenen van administratie en met het regelen van het Corona Toegangsbewijs. De vrijwilligers van Welzijn Rivierstroom zitten elke week voor u klaar.
Hulppunt Lienden is elke maandag van 10.00 – 12.00 uur in het Gildehuis, Verbrughweg 2a in Lienden. Hulppunt Maurik is elke donderdag van 13.00 – 15.00 uur in ’t Klokhuis, Sterappelhof 7 in Maurik. Uw bezoek kunt u inplannen door doordeweeks van 9.00 – 14.00 uur te bellen naar 0344-602337. Spreek buiten deze tijden de voicemail in.