Hulppunten en financieel spreekuur.

Afgelopen zomerperiode is het hulppunt in Lienden open geweest. Tijdens deze periode zijn er ook inwoners uit de Neder-Betuwe geholpen. Van mei tot augustus zijn er in hulppunt Lienden 21 verschillende vragen geweest.

De hulpvragen die langs zijn gekomen zijn:  woningruiladvertenties, kwijtschelding BSR, hulp bij aanvraag bankrekening i.v.m. fraude, brief van Thius, bezwaarschriften, aanvraag bijzondere bijstand, aanvraag kinderkleding pakketten, hulp bij uitkering, aangifte belasting, aanvraag automobiel, aanvraag voor OV dochter, hulp bij het lezen van een arbeidscontract, brief pensioenfonds, brief incassobureau.

Vanaf september is het financieel spreekuur in Neder-Betuwe ook weer open, bij dit hulppunt zijn de vragen helaas nog minimaal. In de Neder-Betuwe zijn de bijeenkomsten om de week op donderdag. Tot dusver waren er 5 bijeenkomsten waarbij 4 mensen geholpen zijn met een vraag. Het betrof hulp bij het invullen van een aanvraag voor studiefinanciering, huurtoeslag, bijzondere bijstand, en een heronderzoek.