Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Welzijnsconsulent gemeente Rhenen

Zijn er situaties waar u zelf niet meer uitkomt en waarbij u wel wat hulp of ondersteuning kunt gebruiken? Welzijn Rivierstroom beschikt over een zeer betrokken en oplossingsgerichte welzijnsconsulent in de gemeente Rhenen. Zij is tevens verbonden aan het Sociaal Team van de gemeente Rhenen.

Samenwerking met Sociaal Team

De consulent is bekend met de voorzieningen, mensen en activiteiten in de gemeente. Daarnaast ondersteunt zij het Sociaal Team van de gemeente met vraagstukken over welzijn (zorg, wonen en financiën) en legt zij verbindingen naar het vrijwilligerswerk, mantelzorgondersteuning en het opbouwwerk in de gemeente. Ook kijkt zij welke hulpvragen gelijk zijn om vervolgens te zoeken naar een gezamenlijke oplossing.

De welzijnsconsulent biedt onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft op het gebied van welzijn. Denk aan advies over voorzieningen op het gebied van welzijn, het uitbreiden van sociale contacten, het zoeken naar passende activiteiten, de inzet van uw eigen sociaal netwerk en het samen zoeken naar praktische oplossingen voor in en om het huis (zoals administratie, tuin, vervoer en WMO-aanvraag). Uiteraard houdt u zelf de regie in eigen hand.

De dienstverlening van de welzijnsconsulent is gratis. Eventuele materiaal- en vervoerskosten gemaakt door vrijwilligers kunnen wel voor uw rekening komen. Bent u mantelzorger? Kijk dan ook eens op onze pagina hulp voor mantelzorgondersteuning elders op onze website.

U kunt hulp aanvragen via het aanvraagformulier of tussen 9.00 en 14.00 uur te bellen naar nummer: 0344 602337. Het is ook mogelijk om rechtstreeks met de welzijnsconsulent te bellen: 0645849059. 4584

Aanmeldformulier

Adres
Voor welke gemeente vraag je hulp of advies?(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.