Informatiebijeenkomst over dementie en pijnbestrijding

De Mantelzorgsteunpunten Neder-Betuwe en Buren organiseren in samenwerking met Zorgcentra de Betuwe een informatieavond over pijnbestrijding bij dementie.

Pijn herkennen bij je naaste met dementie kan lastig zijn. Door de dementie kan je naaste pijn moeilijker zelf aangeven. Pijn vermindert de kwaliteit van leven en is ongunstig voor het verloop van de dementie. Pijn voorkomen en bestrijden is daarom belangrijk. Als jij de pijn bij je naaste leert herkennen, help je in alle opzichten!

Iemand met dementie heeft even veel en soms zelfs meer last van pijn dan iemand zonder dementie. Een lichte prikkel, zoals een strak zittend kledingstuk, kan al een bron van irritatie zijn. Men weet niet waar de prikkel vandaan komt en hoe ze die kan oplossen. De prikkel verandert in pijn, en die is echt. Zolang de prikkel blijft bestaan, neemt de pijn toe. Men gaat ander gedrag vertonen en wordt boos, chagrijnig, onrustig, somber of bang. En als niemand weet wat er aan de hand is, kan het gedrag problematisch worden. Pijn bij je naaste herkennen is dus niet alleen belangrijk voor de persoon zelf, maar ook voor jou als mantelzorger en direct betrokkene.

Wanneer: donderdag 16 september, met een inloop om 19:00 uur

Aanvang: 19:30 uur

Waar: Dorpshuis in Kesteren, adres: Nedereindsestraat 27a Kesteren

Toegang gratis

Vooraf graag aanmelden bij Ankie Bongers, ankiebongers@welzijnrivierstroom.nl of bel; 06 2215 4619