Inspiratieavond ‘Vrijwilligers met een bijsluiter’

Hoe maken we er een win–win–winsituatie van voor de vrijwilliger, uw organisatie en onze dorpen? Vrijwilligers krijgen een kans om te groeien, organisaties krijgen nieuwe vrijwilligers en je vormt samen een participatiemaatschappij. Kwetsbaarheid bij vrijwilligers hoeft succes niet in de weg te staan. U krijgt ingrediënten en ideeën aangereikt en neemt concrete tools mee naar huis.

Voor wie
Voor vrijwilligerscoördinatoren en besturen.

Wanneer en waar
Op maandag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur

Inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Healthclub Juliën, Provincialeweg 16, 4033 BR Lienden

Waarover
De inspiratieavond gaat over hoe organisatie en vrijwilliger met een kwetsbaarheid tot goede samenwerking kunnen komen.

Achtergrond
Sportclubs, culturele instellingen, natuurorganisaties, zorg- en welzijnsorganisaties, maatschappelijke organisaties en burger initiatieven, ze kunnen niet zonder vrijwilligers. Fijn dat ze er zijn! Ook fijn als ze zich kunnen blijven inzetten als het even wat minder gaat door bijvoorbeeld een psychische belasting of kwetsbaarheid. Een kwetsbaarheid hoeft succes zeker niet in de weg te staan!

(En wees eerlijk: hebben we niet allemaal onze zwakke plekken en punten om rekening mee te houden?)

Hoe maken we er een win-win-winsituatie van voor de vrijwilliger, uw organisatie en de stad: vrijwilligers krijgen een kans om te groeien, organisaties krijgen nieuwe vrijwilligers en samen zijn we de participatiemaatschappij.

Graag nodigen we u als vrijwilligerscoördinator en als bestuur uit voor deze inspiratieavond. U krijgt ingrediënten en ideeën aangereikt. En u krijgt concrete tools mee naar huis.

Programma

19.00 uur – Inloop met koffie en thee
19.30 uur – Een theatrale presentatie van eigen ervaring als vrijwilliger en vrijwilligerscoördinator met kwetsbaarheid, door Thea Bergstra
20.00 uur – Leren uit de praktijk van elkaar en ideeën genereren
21.30 uur – Drankje

De Inspiratieavond Vrijwilligers met een Bijsluiter is mede mogelijk gemaakt door inhoudelijke bijdragen van GGD Gelderland-Zuid, RIBW, Thea Bergstra// ggz-ervaringswerk, Welzijn Rivierstroom en een financiële bijdrage van GGD Gelderland-Zuid.

Informatie: bel 06-12532320 of mail naar clairevaessen@welzijnrivierstroom.nl

Aanmelden