Inspiratiesessie gratis VOG

Iedere deelnemer aan activiteiten of vrijwilliger van jouw stichting of vereniging moet kunnen rekenen op een veilige en positieve omgeving. Wij zijn daar gezamenlijk verantwoordelijk voor. Hoe kunnen we sociale veiligheid garanderen en grensoverschrijdend gedrag voorkomen? Je komt het te weten op 9 juni in een online inspiratiesessie.

Wie wil zich niet veilig voelen? Overal kan immers iets gebeuren. Daarom heb je als bestuurder een extra grote verantwoordelijkheid om sociale veiligheid in je organisatie te borgen. Daarom, kom je in deze interessante sessie verdiepen in ‘sociale veiligheid’.

In ongeveer een uur wissel je van gedachten over wat sociale veiligheid is, wat het belang is, hoe je incidenten kunt voorkomen en waarom een VOG vaak wél belangrijk is.

Guus Bremer van de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is expert op dit gebied en leidt de sessie.

Aan het eind van de inspiratiesessie ben je niet alleen geïnspireerd, maar beschik je ook over een overzicht van maatregelen die je kunt treffen om je vereniging of stichting sociaal veiliger te maken.

De sessie is bedoeld voor bestuursleden en vertrouwenscontactpersonen en commissieleden van alle vrijwilligersorganisaties in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe.

De inspiratiesessie vindt online plaats op:
Dinsdag 9 juni van 19:30 tot 20:30
met een uitloop tot 21:00 voor mensen die een vervolgafspraak willen maken.

Informatie en inschrijving

Gratis aanvraag VOG

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat een vrijwilliger niet veroordeeld is geweest voor strafbare feiten. De verklaring biedt uiteraard geen garanties, maar is een van de instrumenten waarmee je laat zien dat je de veiligheid van je leden, deelnemers, vrijwilligers en bezoekers serieus neemt.

Een gratis VOG-regeling aanvragen is eenvoudig, maar er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Guus Bremer van het NOV kijkt samen met jou hoe je de VOG-regeling kunt aanvragen en duurzaam kunt invoeren. Dat kost je niets.

Meer info op de website www.gratisvog.nl