Inzamelactie Etos voor MUPs

Etos Rhenen is in maart een inzamelingsactie ten behoeve van de Menstruatieproducten UitgiftePunten (MUPs) in Rhenen gestart!

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen is er soms geen geld thuis voor verzorgings- of hygiëneproducten. Menstruatie- en andere hygiëneproducten moeten voor iedereen die het nodig heeft beschikbaar zijn. Daarom zijn er in 2022 op vijf plekken in gemeente Rhenen MUPs gerealiseerd, waar iedereen gratis kan pakken wat ze nodig hebben:

  • Apotheek Het Bosje, Tabaksweg 22 in Elst
  • Dorpshuis Achterberg, Achterbergsestraatweg 184 in Achterberg
  • Buurtgarage, Valleiweg 16 in Rhenen
  • Molenberg 9 in Rhenen
  • Westpoort, Veerweg 1 in Rhenen

Om te helpen deze MUPs te bevoorraadden, is Etos deze actie gestart.

De inzamelingsactie
Klanten van de Etos kunnen producten doneren bij het inzamelpunt in de Etos Rhenen. De actie richt zich vooral op het inzamelen van deodorant, tandpasta, tandenborstels, shampoo, kindertandpasta en kindertandenborstels. De ingezamelde producten worden gebruikt om de MUPs te vullen. Als bonus: de Etos vult uw inbreng aan, dus doneert u er 1, dan krijgen wij er 2. Wat over is, wordt aan de Voedselbank gedoneerd.

Anita Brugman (Buurtgezinnen) en Joke Klein (Voedselbank), beide beheerders van een MUP in Rhenen, waren bij de Etos een kijkje nemen hoe de actie verloopt. Ze zijn maar wat blij met de gedoneerde spullen!

Doneert u mee?

foto Joke Klein, Anita Brugman en Sanne Ariesen – eigen foto