Jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte.

Vanuit preventieteam Neder-Betuwe Bloeit hebben Welzijn Rivierstroom, jongerenwerk Mozaïek welzijn, Eleos en de buurtsportcoaches Samen in beweging de handen in een geslagen om jonge mantelzorgers van 8 tot 23 jaar uit Neder-Betuwe in het zonnetje te zetten.

Voor de jongeren van 8 tot 12 jaar was er op dinsdag 1 juni op de parkeerplaats bij sporthal de Eng in Dodewaard een grote stormbaan opgetuigd, waar zij helemaal los konden gaan. Wethouder Herma van Dijkhuizen van het sociaal domein kwam langs om de stormbaan feestelijk te openen en een praatje te maken met de kinderen. Met waterpistolen, waterijsjes en een schijnende zon was het één groot feest. ’s Avonds konden jongeren (tot 18 jaar) deelnemen aan een bootcamp. Ook speciaal voor mantelzorgers in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar was er iets georganiseerd. Zij konden op donderdag 3 juni hun zich uitleven tijdens een boksles bij de Hoenderik in Kesteren.

Alle activiteiten waren voor de deelnemers kosteloos. Iedereen die voor een ander zorgt, was welkom. Deze activiteiten zijn georganiseerd in de week van de jonge mantelzorger, een landelijk initiatief waarin van 1 t/m 7 juni landelijk aandacht wordt gevraagd voor jonge mantelzorgers.