Jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet

Voor de jongeren van 8 tot 12 jaar was er op dinsdag 1 juni op de parkeerplaats bij sporthal de Eng in Dodenwaard een grote opblaasbare stormbaan opgetuigd. Hier konden zij helemaal los gaan.

Wethouder Herma van Dijkhuizen kwam langs om de stormbaan feestelijk te openen en een praatje te maken met de kinderen. Met waterpistolen, waterijsjes en een schijnende zon was het één groot feest. ’s Avonds konden jongeren tot 18 jaar deelnemen aan een bootcamp. Ook speciaal voor de mantelzorgers in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar was er iets georganiseerd. Zij konden op zich donderdag 3 juni uitleven tijdens een boksles bij de Hoenderik in Kesteren.

Alle activiteiten waren voor de deelnemers kosteloos. Iedereen die voor een ander zorgt, was welkom. De activiteiten zijn georganiseerd in de week van de jonge mantelzorger, een landelijk initiatief waarin van 1 t/m 7 juni aandacht wordt gevraagd voor jonge mantelzorgers. In de hele maand juni worden er op de basisscholen in Neder-Betuwe nog gastlessen gegeven over jonge mantelzorgers. Leerlingen van de basisscholen en van de middelbare scholen krijgen ook een leuk presentje als dank voor hun inzet.