Ken jij de buurtsportcoach al?

In januari starten veel mensen met hun goede voornemens. Komende weken staat in het teken van welzijn & gezondheid. We geven tips voor een gezonde levensstijl en attenderen je op de mogelijkheden hier in de buurt! Ben je bijvoorbeeld al bekend met de buurtsportcoaches van ‘Samen in beweging!’?

Wat doet de buurtsportcoach?
Buurtsportcoaches zijn gedreven professionals met kennis en expertise op het gebied van sport, bewegen en gezonde leefstijl. Buurtsportcoaches hebben vaak een groot lokaal netwerk en werken actief aan het legen van verbindingen en zorgen voor warme overdrachten. Bijvoorbeeld van inwoners naar lokale sportverenigingen. Ook helpen buurtsportcoaches bij het beweegvriendelijker maken van bijvoorbeeld schoolpleinen en worden er gratis naschoolse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld in samenwerking met een speeltuinvereniging of sportvereniging.

Voor wie is de buurtsportcoach?
Buurtsportcoaches zijn er voor iedereen en helpen verbindingen leggen, warme overdrachten en stimuleren inwoners om gezondere keuzes te maken. Buurtsportcoaches vormen een ‘spin in het web’ en leggen actief verbindingen tussen domeinen als zorg, welzijn, onderwijs en sport. Buurtsportcoaches worden gedeeltelijk gefinancierd met geld vanuit de rijksoverheid.

Hoe bereiken we de buurtsportcoaches?
De buurtsportcoaches van team ‘Samen in beweging!’ zijn actief in de gemeente Buren en Neder-Betuwe en zijn voor diverse vraagstukken benaderbaar. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden via de website; www.betuweinbeweging.nl en Facebookpagina van ‘Samen in beweging!’