Kinderen weer naar school, voor sommige ouders een opluchting

Langzaam worden de regels rondom corona versoepeld. Volgens de RIVM lopen kinderen weinig risico op corona en is de kans dat ze het virus verspreiden ook klein.

Daarom gaan kinderen sinds deze week weer naar school met een aangepast rooster. Wat de invloed daarvan is op de coronacrisis is nog niet duidelijk. Of kinderen weer helemaal naar school kunnen of misschien toch weer langer thuis moeten blijven zal de komende weken moeten blijken.

Thuis werken, je kind lesgeven: soms wordt het je even teveel
Voor veel ouders is het een opluchting dat de scholen weer gedeeltelijk open zijn. Je kind lesgeven of ondersteunen bij het huiswerk van de juf of meester op afstand, is niet zo gemakkelijk als het soms wel lijkt. Daarnaast kan het ingewikkeld zijn als je zelf noodgedwongen thuis moet werken. Ook als je geen werk hebt, kan de druk soms ook erg hoog zijn om samen met je kind de tijd door te komen, als je de hele dag bovenop elkaar zit. De  omgeving van gezinnen kan zich soms ook zorgen maken of het allemaal wel goed gaat.

Praktische tips voor zowel ouders als kinderen over thuis zijn in coronatijd
Het Nederlands Jeugdinstituut – NJI –  heeft op de pagina www.NJI.nl/coronavirus een handig overzicht met praktische tips gemaakt. Voor zowel ouders, kinderen en ook jongeren en jong volwassenen, over hoe om te gaan met deze situatie. Een tip als voorbeeld: Wat te doen bij lichte spanningen thuis: A: Neem even een Time out, B:  Praten lucht op, C:. Zorg voor een dagritme, D. Doe samen ook iets leuks. ( bij iedere tip staat een verdere uitleg )

Kom je er niet uit of toch behoefte aan een advies:
Ouders, kinderen en de omgeving van gezinnen kunnen dan contact met Welzijn Rivierstroom opnemen. Dan proberen wij te adviseren, en verwijzen je door naar deskundigen op dit terrein.

Kijk op de www.welzijnrivierstroom.nl of bel: 0344 60 23 37.