Lief en Leedstraten ook in de gemeente Buren.

Wat is een Lief & Leedstraat?
In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is.
Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren.
Zo dragen buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid en houden ze een oogje op elkaar.
Dat laatste gebeurt ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Zo ontstaan warme, zorgzame straten en iedereen kan meedoen.

Beter onderling contact bevordert burenhulp
Voor buren die meer omzien naar elkaar wordt de drempel die er kan zijn om hulp te vragen of aan te bieden steeds lager.
Of het nu gaat om een boodschap doen, iemand begeleiden naar het ziekenhuis of iets extra’s koken; buren zijn altijd voor handen en goed in praktische burenhulp.

Een Lief & Leedpotje voor kleine attenties
Elke Lief & Leedstraat heeft een potje van waaruit gedurende een jaar kleine attenties zoals een bloemetje of chocolaatjes kunnen worden betaald. In dat potje zit 50-100 euro per jaar.
Dit bedrag krijg je via Welzijn Rivierstroom en kun je gedurende een jaar gebruiken om aandacht te besteden aan persoonlijk lief en leed in je straat.
Denk aan een verwenpakketje voor de mantelzorger in je straat, een fruitmandje voor een zieke buurvrouw, een leuk kaartje bij een geboorte of een behaald diploma in je straat.

Eenvoudige spelregels
Er zijn minimaal twee mensen die het initiatief ondersteunen, de zogenaamde gangmakers, deze gangmakers maken het lief & leefpotje bekend in de straat.  Welzijn helpt je met leuke flyers en eventueel een leuke start bijeenkomst. De straat krijgt een bedrag afhankelijk van het aantal woningen.

Jouw straat ook een lief en leedstraat?
In de gemeente Buren willen we starten in Lienden of Maurik.
Wil je, je straat aanmelden? Neem dan contact op met Caroline Kolff of Magda Bakker Tel 0344-602337