Lief & Leedstraten Neder-Betuwe

Koffie en appelflappen tijdens de feestelijke aftrap van de Lief & Leedstraten in Ochten.
Onder een partytent kwamen de inwoners van de Lijsterbesstraat, Erkensakker en Goudenregenstraat bij elkaar. Jolanda en Geur, gangmakers en straatbewoners, zetten alle buurtgenoten in het zonnetje.

Lief en Leedstraten zijn straten waar bewoners zich het hele jaar inzetten voor burenhulp en tegen eenzaamheid. Het doel is dat mensen in de straat meer naar elkaar omkijken. In veel straten zit de aandacht bij mensen die wat ouder zijn of om een bepaalde reden hulp kunnen gebruiken.

Lief & Leedpotje
Wie deelneemt aan Lief & Leedstraten ontvangt jaarlijks een bedrag om buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund te voelen. Denk aan een verwenpakketje voor de mantelzorger, een fruitmandje voor een zieke buurvrouw, een leuk kaartje bij een geboorte enzovoorts.

In Ochten hebben nog zes andere straten deelgenomen aan de lief & leedstraten. Dit jaar wordt dit initiatief over heel Neder-Betuwe uitgerold en zijn er ook twee lief & Leedstraten in Opheusden.

Meer info
Deze weken staan in het teken van samenwerken en participeren. Wilt u iets doen tegen eenzaamheid of het naar elkaar omkijken stimuleren? Neem dan contact op met Annelieke Steenbergen van Welzijn Rivierstroom via anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of 06-47321364. Aanmelden kan ook via onze site https://welzijnrivierstroom.nl/gemeente-neder-betuwe/lief-leedstraten/