Mantelzorgsalon 3 maart

Aandacht voor Niet Aangeboren Hersenletsel

Tijdens de mantelzorgsalon vertelt een medewerker van Pluryn en een ervaringsdeskundige over de gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Als iemand getroffen wordt door een hersenletsel heeft dit veel gevolgen en kan een leven enorm veranderen. NAH kan ontstaan na bijvoorbeeld een ongeval, hersenbloeding, hersentumor of zuurstofgebrek. De gevolgen verschillen van persoon tot persoon. Ook de zichtbaarheid van de gevolgen kan sterk verschillen.

Zichtbare gevolgen zijn bijvoorbeeld een verlamming maar vooral de onzichtbare gevolgen kunnen voor je zelf en anderen lastig zijn.  De gevolgen zijn bijvoorbeeld geheugenproblemen, slaapproblemen, moeite met het vinden van woorden, weinig overzicht, oriëntatieproblemen, vervlakking van emoties, weinig energie, prikkelbaarheid, impulsief gedrag, moeite in de omgang met anderen, depressie of juist overenthousiast gedrag.

Aanmelden en informatie: Welzijn Rivierstroom tel 0344-602337. email: ankiebongers@welzijnrivierstroom.nl

U bent hartelijk welkom in het Huis van Maurik (de Valentijn), Saffatinstraat 84 in Maurik.
Inloop mantelzorgsalon vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

Overige data en thema’s mantelzorgsalon 2020

2 juni:
Vergoedingen voor mantelzorgers. Zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoedingsmogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Welke zijn dit en hoe gaat het in zijn werk?
1 september:
Vervangende zorg (respijt). Mantelzorgen doe je gewoon, maar soms is het fijn te weten dat er hulp geboden kan worden als het even niet meer gaat.
1 december:
Mantelzorgen voor je kind. Je bent altijd op de eerste plaats ouder, die zorgt voor zijn kind.
Maar als de ziekte van je kind chronisch is, ben je dan ineens mantelzorger, omdat je kind ziek is? Of ben je gewoon ouder, die zorgt voor zijn kind?