Meer uitgebreide informatie over de mantelzorgactiviteiten

Hieronder staat meer informatie over de activiteiten

Je kunt zelf kiezen of je alleen wilt komen als mantelzorger of dat je de persoon voor wie je zorgt meeneemt. Soms kan het niet dat je de persoon voor wie je zorgt meeneemt. Dat is gewoon niet altijd haalbaar. Zou je wel graag willen komen, maar heb je niemand die dan bij jouw partner of kind blijft? Neem dan even met ons contact op om te kijken of we iets kunnen regelen. Neem gerust ook iemand anders mee als je dat prettig vindt. Dan hoef je niet alleen te komen. Neem dus gerust iemand mee die wel snapt dat je zoveel aan het zorgen bent.

Jij bent mantelzorger dus jij weet het beste wat wel en niet werkt. Wij proberen er allemaal een klein beetje voor jou te zijn!

 

Zaterdag 2 november 15-17u Dorpshuis Kesteren (Mantelzorgmodellen)

Op de foto.. (mantel)zorg met liefde voor elkaar. Hoe kijk jij hier naar? Een fotografieworkshop door Riënne Fotografiënne

Voor vaders, moeders, buren, (klein)kinderen, dochter of zoon. Je zorgt voor elkaar. Dat is toch heel gewoon….

Zo gewoon dat het speciaal wordt als dit is vastgelegd. Even oog hebben voor elkaar. In een ontspannen gezellige setting bezig zijn en beter leren fotograferen. Naast dat je zelf leert hoe je beter kunt fotograferen  neemt Rienne haar fotostudio mee. Je krijgt later van haar per mail een professioneel gemaakte foto. Van jou alleen of van jou samen met iemand anders in vele liefdevolle poses. Als echte mantelzorgmodellen. Kom 2 november gewoon gezellig even in beeld!

Lees ook deze review over een eerdere workshop van Rienne

Donderdagochtend 7 november 10.00-12.00u Huis van Opheusden, Reigerhof, Dr. G. van Empelstraat 11

Zorg jij voor je ouders? voor een kind? een broer, zus of de buurman in Opheusden? Kom dan naar de High Tea voor mantelzorgers in Opheusden.

Samen delen van eten en samen delen van de zorg die prachtig is maar soms ook wel veel van je vraagt. Kom je ook? mail naar frederike@welzijnrivierstroom.nl of bel haar op 06 22615246

 

Donderdagavond 7 november 1930-2130u Huis van Ochten. Dorpshuis Dorpsplein Ochten

‘Een Hart vol Verhalen’. Een prachtige vertelvoorstelling door rastheatermaakster Pauline Seebregts

Voor iedereen die voor iemand anders zorgt en voor iedereen die mantelzorgers een warm hart toedraagt. Pauline weet als geen ander om mensen te mee te nemen in haar verhalen. Tranen, een lach.. alles mag er zijn als je mantelzorger bent.

 

Vrijdag 8 november 1200u lunch en 1330u verhalen bij Huis van Dodewaard, Steegakker 11 Dodewaard

Mee-eten en verhalen over zorgen voor iemand anders…. door verhalenvertelster Fransisca Bongarts

Kom luisteren naar de mooie verhalen van Fransisca. Vanaf 1330u vertelt ze de mooiste verhalen over zorgen voor iemand anders. Mantelzorgers en hun partners/vrienden zijn om 1200u welkom om een keer gratis mee te eten bij Huis van Dodewaard. Steegakker 11 Dodewaard

Inclusief uitreiking van de mantelzorggedichtenbundel door Huis van Dodewaard. Mail jouw gedicht naar huisvandodewaard@gmail.com

 

Vrijdagavond 8 november 17.00u Kesteren bij de Molen de Zwaluw

Pannenkoeken!!! Welzijn Rivierstroom nodigt jou als mantelzorger uit om samen met andere mantelzorgers pannenkoeken te komen eten. Zo zie je dat je er niet alleen voor staat en dat er veel mensen in hetzelfde schuitje zitten. Neem gerust de persoon voor wie je zorgt mee als dat kan of iemand waarvan jij het prettig vindt dat die mee komt.

Dit is de enige activiteit waar je je voor moet opgeven. Aanmelden via dit formulier of bel 0344 602337

 

Woensdagavond 13 november 20.00-21.30u Pastorie Hervormde Kerk Dodewaard

‘Hoe hou ik het vol? Mantelzorg in Bijbelse tijden en nu’.

Verhalen en vertellingen door tekstschrijver, spreker en predikant Henk Fonteyn. Henk en Predikant Martin Bil bereiden een avond over mantelzorg in Bijbelse tijden. Vrij voor iedereen die meer over mantelzorg en geloof wil weten.

 

Woensdagavond 13 november 20.00 – 21.30u Huis van IJzendoorn in Dorpshuis IJzendoorn

Houd jij van zingen? Zing dan samen het nummer ‘Mag ik dan bij jou..’ van Claudia de Breij.

Onder begeleiding van zangdocent Patries Knoot gaan alle deelnemers 1 of meerstemmig dit nummer oefenen en uitvoeren. Samen de grootste lol beleven en lekker een avondje zingen. Zeker ook voor valse kraaien en iedereen die zegt niet te kunnen zingen. Of je nu mantelzorger bent of van mantelzorgers houdt. Samen laat je zien dat je er voor elkaar wilt zijn.