Met elkaar vergaderen op anderhalve meter te ingewikkeld? Gebruik ZOOM

De coronamaatregelen duren nog wel een tijdje voort. Hoewel de mogelijkheden om het gewone leven weer op te pakken langzaam toenemen, zullen we nog wel veel zaken op anderhalve meter afstand moeten doen.

Maar omdat je ook vooruit kijkt of wilt overleggen of omdat het ook gezellig is met jouw vereniging, buurtinitiatief of dorpsinitiatief is het toch handig om elkaar af en toe te zien en te spreken. Tot vier personen kun je dat via Whatsapp met je mobiele telefoon. Hier een link voor een telebakkie https://www.activage.nl/blijf-bruisen-met-telebakkie/

Grotere groep spreken/ontmoeten?

Wil je met een grotere groep in gesprek dan zijn daar andere softwaremogelijkheden. Bij Welzijn Rivierstroom gebruiken we het programma ZOOM. Het is een programma wat je zonder veel poespas kunt gebruiken. Je hoeft geen account aan te maken als deelnemer ( alleen de organisator)  Met ZOOM vergaderen we wekelijks met vijftien mensen collega’s, waarbij we elkaar zien en spreken.

ZOOM, eenvoudig in gebruik

Het is een eenvoudig programma. Iemand met een ZOOMaccount maakt een vergadering aan. Die vergadering krijgt een link, die opgestuurd wordt naar de deelnemers, die hem aan kunnen klikken. De eerste keer installeert ZOOM een app of een bestandje ( binnen 1 minuut) en daarna is het eenvoudig. Dan zie je de deelnemers op een scherm. Een ZOOM account is gratis voor videobijeenkomsten tot 40 minuten. Neem je de betaalde versie dan ben je ongeveer 17 euro per maand kwijt en kun je vrijwel onbeperkt  ‘ZOOMen’ tot 100 deelnemers maximaal.

In het begin van de coronacrisis waren er veel berichten over de onveiligheid van ZOOM. Dat is echt verleden tijd. Het betrof vooral de gratis versie. Maar het bedrijf heeft inmiddels de veiligheid enorm opgeschaald zodat ZOOMen  een prima manier is om toch met elkaar in contact te blijven.

Tips over ZOOM?

Wil je meer weten over hoe je het kunt gebruiken.

Neem dan even contact op met marienvanschijndel@welzijnrivierstroom.nl