Nationale Buitenspeeldag: welke activiteit wil jij in jouw buurt doen?

Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Heb jij een leuk idee voor een activiteit in jouw straat of buurt maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Welzijn Rivierstroom helpt je graag!

Nationale Buitenspeeldag wordt sinds 1994 jaarlijks op de tweede woensdag in juni gehouden. Op deze dag vinden er door heel Nederland toffe buitenspel-activiteiten plaats. Soms worden straten zelfs afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er veilig en naar hartenlust kunnen spelen.

Elke straat, buurt of zelfs school kan meedoen aan de Buitenspeeldag! Denk bijvoorbeeld aan een skeeler-clinic in de straat, samen met buurtkinderen een giga stoepkrijt kunstwerk maken, of een speurtocht door de wijk doen.

Deel je idee!

Heb je een tof idee voor een activiteit, maar weet je niet goed hoe je het kunt organiseren? Of heb je wat geld nodig voor een activiteit? Frederike, Kitty en Elle (sociaal werkers bij Welzijn Rivierstroom) helpen je graag verder! We kunnen mee brainstormen over je idee en ondersteunen bij de organisatie. Maar we kunnen ook helpen bij de aanvraag voor een geldbedrag bij een fonds.

Contact

Neem contact op met Elle Joosten via ellejoosten@welzijnrivierstroom.nl of 06 19 42 69 67.

Wacht niet te lang! In veel gevallen moet de activiteit minstens een maand van te voren bij de gemeente gemeld worden (ook hierbij kan Welzijn Rivierstroom ondersteunen). Als er een aanvraag voor een geldbedrag bij een fonds gedaan moet worden gaat daar ook een aantal weken overheen. Neem dus snel contact met ons op!