Nationale Vrijwilligersdag 7 december!

Op 7 december is het ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ook Welzijn Rivierstroom wil alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet in 2020. In Rhenen, Buren en Neder-Betuwe is ongeveer de helft van alle inwoners actief als vrijwilliger. Variërend van een paar uur per jaar tot een paar uur per dag.

Waarom zijn al die mensen vrijwilligerswerk gaan doen?
Veel mensen worden vrijwilliger omdat ze gevraagd zijn door iemand anders. Dat werkt gewoon goed. Maar er zijn ook inwoners die zelf vinden dat ze iets voor de maatschappij moeten doen en actief op zoek gaan naar vrijwilligerswerk. Ze zoeken iets dat ze interesseert zoals natuur, milieu, de kerk, sport of dat ze iets voor anderen mensen willen betekenen.

Ook vrijwilligerswerk doen?
Start jij 2021 met een goed voornemen? Meld je aan als vrijwilliger! Bedenk wat jij belangrijk vindt voor je dorp, gemeente of maatschappij en mail of bel gewoon naar zo’n organisatie. Bepaal voor hoeveel uur en hoe flexibel jij je tijd in wilt zetten. Je kunt ook altijd met je vraag terecht bij Welzijn Rivierstroom. Medewerkers daar weten meestal wel welke verenigingen en stichtingen actief op zoek zijn naar vrijwilligers. Bel 0344 602337 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl. Dan bedanken we met heel Nederland ook jou in 2021.

Voor nu aan alle vrijwilligers in Buren, Neder-Betuwe en Rhenen, bedankt!