Nieuwe datum informatieavond Achterberg: mantelzorg en dementie

De zorg voor uw partner bij langdurige ziekte; voor uw moeder of vader die blijvend hulp nodig heeft in huis; voor uw kind met een chronische aandoening. Geeft u dergelijke zorg? Dan bent u mantelzorger.

Op donderdagavond 10 maart organiseert het Mantelzorgknooppunt Rhenen in samenwerking met Dorpshuis Achterberg van 19.00 – 20.30 een informatieavond met als onderwerp mantelzorg én dementie. Mantelzorgknooppunt Rhenen en Alzheimer Nederland zijn deze avond beiden in Dorpshuis Achterberg aanwezig met informatiestandjes en kunnen vragen beantwoorden als:
–        Wat is mantelzorg?
–        Wat kan mantelzorgknooppunt Rhenen betekenen?
–        Wat is dementie?
–        Hoe dementie te herkennen?
–        Hoe om te gaan met dementie?
Daarnaast bieden we informatie over contactgroepen en workshops/trainingen/lezingen op gebied van mantelzorg en op het gebied van dementie.

Heeft u moeite met administratie en formulieren? Een vrijwilliger van Formulierenbrigade Rhenen is deze avond ook aanwezig en kan u uitleg geven over de gratis ondersteuning die zij u hierbij kunnen bieden. U staat er niet alleen voor!

Bij aanvang om 19.00 is er een korte presentatie van zo’n 10-15 minuten. Deze wordt om 19.45 herhaald. Tussendoor en erna kunt u vragen stellen en langs de informatiestandjes wandelen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Fotograaf: Conny Plomp