Nieuws van bibliotheek Rivierenland

De bibliotheek biedt in Neder-Betuwe diverse activiteiten en cursussen aan met betrekking tot administratieve vaardigheden waar je leergierige hulpvragers naar kunt verwijzen.

Hieronder volgt een kort overzicht:

Spreekuur eerste hulp On-Line
Tweewekelijks (oneven weken) op dinsdag van 15.00-16.00 uur in Bibliotheek Dodewaard Tweewekelijks (even weken) op dinsdag van 13.00-14.00 uur in Bibliotheek Kesteren

Informatiepunt Digitale Overheid   
Hulp voor iedereen die vragen heeft over DigiD of het gebruik van de websites van de overheid. Men is welkom zonder afspraak, ze hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek en de hulp is gratis. Men kan in Neder-Betuwe zo binnenlopen in de vestigingen Dodewaard en Kesteren.

Cursus Klik en Tik   
Mensen die nog weinig tot geen ervaring met de computer of internet hebben, kunnen de cursus Klik en Tik bij de Bibliotheek volgen. De cursus bestaat uit drie onderdelen. In overleg met de deelnemer kijken we welk onderdeel het best bij hem of haar past. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur.

Cursus Digisterker    
In deze cursus leert men onder andere om weg te vinden op de sites van de overheid. We kijken naar de berichtenbox op MijnOverheid.nl. Ook leren de deelnemers een DigiD aanvragen en gebruiken. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

Cursus DigiVitaler    
Zaken rondom zorg en gezondheid kunnen steeds meer via de computer, tablet en smartphone geregeld worden. Steeds meer zorgverleners bieden een deel van hun zorg digitaal aan. Zo hebben huisartsen een patiëntenportaal en kun je bij het Ziekenhuis Rivierenland terecht bij MijnZR.
Online een afspraak plannen, dossiers inzien, een videoconsult en of een app die helpt met oefeningen of een dieet. De lijst met nieuwe zorgmogelijkheden is groot. Tijdens de cursus DigiVitaler komen deze mogelijkheden allemaal aan bod.